Achtergrond
Na mijn masterstudie klinische psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heb ik gewerkt in de forensische psychiatrie en de basis-GGZ. In die sectoren heb ik gewerkt als behandelaar en diagnosticus en heb ik de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog (2014-2016) en Psychotherapeut (2017-2020) afgerond. Sinds 2018 ben ik werkzaam als zelfstandige binnen deze praktijk.

Werkwijze
Ik bied individuele en groepspsychotherapie. Behandeling is o.a. gericht op het vergroten van jouw zelfinzicht door samen te begrijpen hoe je klachten ontstaan zijn (bijvoorbeeld vanuit de hechting) en waardoor ze instandgehouden worden. We brengen in kaart welke (beschermings)mechanismes je bent gaan hanteren die helpend zijn én welke juist helemaal niet helpend zijn en de klachten negatief beïnvloeden. Juist omdat veel patronen op onbewust niveau plaatsvinden, kan het vergroten van het inzicht in je eigen binnenwereld je in je verdere leven helpen problemen of affecten beter te hanteren.

De nieuwe ervaringen die je tijdens therapie opdoet, helpen je uiteindelijk meer in verbinding te staan met jezelf, wat vaak gepaard gaat met een verbetering van de stemming, emotieregulatie en het zelfgevoel/ zelfbeeld (autonomie). Therapie kan daarnaast ook bijdragen aan het verbeteren van de verbinding met anderen en een betere balans tussen de behoefte aan verbinding en de behoefte aan autonomie.

Elk persoon is anders, elk klachtenpatroon is anders. Ik vind het om die reden belangrijk om het behandelbeleid goed af te stemmen op en mét het individu, en de hulpvraag! Ik ben bekend met de volgende behandelvormen: Affect Fobie Therapie (AFT), Mentalization Based Therapy (MBT), Acceptance Commitment Therapy (ACT) en Emotionally Focused Therapy (EFT). Daarnaast ben ik opgeleid tot EMDR therapeut (trauma) en tot schematherapeut.

Doelgroep
Ik werk met volwassenen en adolescenten, zowel in Basis GGZ (kortdurend en meer klachtgericht) en Specialistische GGZ (langdurend, complexere, terugkerende klachten). Je kan bij mij terecht als je bent vastgelopen door:

  • Bepaalde disfunctionele patronen in je persoonlijkheid en/of gedrag.
  • Persoonlijkheidsproblematiek, trauma-, angst- en depressieklachten,
  • Problemen in de emotieregulatie of in de impulsbeheersing (omgaan met verdriet, angst, boosheid of agressie),
  • Lichte verslavingsproblematiek
  • Een instabiel of negatief zelfbeeld
  • Psychosomatische klachten.

Registraties
GZ-psycholoog (BIG: 19921847325)
Psychotherapeut (BIG: 19921847316)

Lidmaatschappen
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP)

KvK-nummer
71615210 (Psychologenpraktijk L.S.)

Neem contact op met Lizet Steenbergen:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier