Achtergrond
Ik heb de studie psychologie gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als afstudeerrichting klinische ontwikkelingspsychologie. Na een aantal jaren in de praktijk gewerkt te hebben, ben ik bij het RINO in Amsterdam de opleiding tot Psychoanalytisch Psychotherapeut gaan doen. Tijdens en na het afronden van deze opleiding heb ik bij diverse GGZ instellingen gewerkt.
Gedurende de jaren die volgden rondde ik de opleiding tot Systeemtherapeut af en behaalde het Practitionerschap EMDR. Op een later moment heb ik me bekwaamd in de Schematherapie.
Ik ben gekwalificeerd als supervisor NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie).

Werkwijze
Ik bied vooral individuele psychotherapie en betrek een partner of belangrijke andere persoon bij de behandeling, na gezamenlijk overleg met u.
Binnen het psychotherapeutische werken met u hecht ik veel waarde aan het levensverhaal en zoek ik graag samen hoe de gepresenteerde klachten/problemen begrepen kunnen worden. Vervolgens onderzoek ik samen welke behandelvorm het beste past bij uw hulpvraag en persoonlijkheid. Welke (on)bewust aangestuurde automatische patronen en (natuurlijke) afweerreacties schuren in het hier en nu, en wat is er voor nodig om andere wegen te kunnen (en mogen) bewandelen, zodat u op eigen kracht verder kunt.
De gehanteerde methodiek wordt tijdens deze gezamenlijke zoektocht nader bepaald. Wat voor de één wel werkt, doet dit voor de ander immers niet.

Doelgroep
Ik werk graag met adolescenten en (jong)volwassenen met angst- en/of stemmingsklachten, trauma, persoonlijkheidsproblemen, problemen met interpersoonlijke relaties/systemen.

Registraties
GZ-psycholoog/klinisch psycholoog (BIG: 99044596725)
Psychotherapeut (BIG: 09044596716)
EMDR practitioner

Lidmaatschappen
Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Nederlandse Vereniging voor Gezins- en Relatietherapie (NVRG)
Vereniging EMDR Nederland (VEN)
Landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP)

KvK-nummer
54100445 (Komen Care)

Neem contact op met Ella Komen:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier