Achtergrond
Ik heb de opleidingen Psychologie en Pedagogiek, met afstudeerrichtingen Klinische psychologie en Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Vervolgens heb ik de postdoctorale opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog), Cognitief Gedragstherapeut, Psychotherapeut, Transference Focused Therapist en Psychoanalytisch Psychotherapeut afgerond. Hierbinnen vielen tevens cursussen op het gebied van cliëntgerichte therapie, oplossingsgerichte therapie, affectfobie therapie (AFT), mentalisation based therapy (MBT), schematherapie (SFT) en systeemtherapie. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van onder andere EMDR, Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en CGT-P.

Mijn ervaring op het gebied diagnostiek en behandeling van adolescenten en volwassenen is vrij divers. Zo heb ik onder andere gewerkt in de eerste lijn, in de verslavingszorg, in een psychodiagnostisch centrum en werk ik momenteel naast deze vrijgevestigde setting ook op een afdeling voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie.

Tenslotte geef ik af en toe les op de opleiding tot GZ-psycholoog, verricht ik onafhankelijke psychologische onderzoeken in juridische kaders en ben ik werkbegeleider, supervisor en leertherapeut voor psychologen in vervolgopleiding.

Werkwijze
Ik bied voornamelijk individuele psychotherapie, waarin het persoonlijke verhaal centraal staat. Hierbinnen is naast de aanmeldklacht(en) aandacht voor de mogelijke rol van soms minder bewuste patronen hierin en de oorsprong en betekenis daarvan. Door meer zicht te krijgen op wat iemand (in meer of minder bewuste mate) drijft, is de intentie om meer regie (terug) te krijgen over het eigen leven en emoties. Dit gaat over het algemeen gepaard met het loskomen van patronen, verstevigen van de autonomie en het exploreren van een voor de persoon betekenisvol leven. Waar gewenst kan dit worden gecombineerd met EMDR gericht op traumaverwerking.

In algemene zin vind ik het belangrijk om de behoeften en mogelijkheden samen af te stemmen en van daaruit een gezamenlijk pad te bewandelen, waarin het veilig is om alles te kunnen bespreken.

Doelgroep
Adolescenten en volwassenen met uiteenlopende klachten, van angst- of depressieve klachten, tot somatische klachten, interpersoonlijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek (zich herhalende patronen).

Registraties
GZ-psycholoog (BIG: 19918457325)
Psychotherapeut (BIG: 39918457316)
Cognitief Gedragstherapeut
Transference Focused Therapist
Psychoanalytisch Psychotherapeut

Lidmaatschappen
Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP)
Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (VGCt)
Transference Focused Psychotherapie Nederland (TFP-NL)
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP)

Supervisie/leertherapie
Erkend supervisor voor de VGCt, GZ-opleiding en per 2024 tevens mogelijkheid voor psychotherapeuten in opleiding.
Erkend leertherapeut voor de VGCt en Psychotherapie opleiding.

KVK-nummer
70410453 (MMA PSY)

Neem contact op met Melle Andalusi:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier