Vooropleiding
Ik heb de Masteropleidingen Klinische psychologie en Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Daarna heb ik de postdoctorale opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog), Cognitief Gedragstherapeut en Psychotherapeut afgerond. Momenteel ben ik mij nog verder aan het nascholen als Transference Focused Therapist en psychoanalytisch psychotherapeut. Daarnaast heb ik de EMDR cursus afgerond.
Ik heb ruime ervaring op het gebied diagnostiek en behandeling van adolescenten en volwassenen, geef daarnaast les op de opleiding tot GZ-psycholoog en verricht onafhankelijke psychologische onderzoeken in juridische kaders.

Werkwijze
Individuele psychotherapie, waarin het persoonlijke verhaal centraal staat. Hierbinnen is naast de aanmeldklacht(en) aandacht voor de mogelijke rol van soms minder bewuste patronen hierin en de oorsprong en betekenis daarvan. Door meer zicht te krijgen op wat iemand (in meer of minder bewuste mate) drijft, is de intentie om meer regie (terug) te krijgen over eigen emoties en autonomie. Dit gaat over het algemeen gepaard met een betere stemming, beter zelfbeeld en betere balans. Waar gewenst kan dit worden gecombineerd met EMDR gericht op traumaverwerking.
In algemene zin vind ik het belangrijk om de behoeften en mogelijkheden samen af te stemmen en van daaruit een gezamenlijk pad te bewandelen, waarin het veilig is om alles te kunnen bespreken.

Doelgroepen en probleemgebieden
Adolescenten en volwassenen met uiteenlopende klachten, van angst- of depressieve klachten, tot somatische klachten, interpersoonlijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek (zich herhalende patronen).

Registraties en lidmaatschappen
BIG (Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut), VGCt, NVPP.

Neem contact op met Melle Andalusi:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier