Vooropleiding
Psychologie opleiding in Amsterdam. Persoonlijkheidsleer en Klinische Psychologie. Werkte als psychologiedocent in de gezondheidszorg, als politiepsycholoog en als psychotherapie-onderzoeker alvorens de pscychotherapie-opleiding in 1991 af te ronden. Specialisaties psychoanalytische therapie en systeemtherapie. Werkzaam bij diverse Riaggs. Begon eigen groepspraktijk in 1990 in Hoofddorp.

Werkwijze
Ik hanteer een mengvorm tussen gedragstherapie en psychoanalytische therapie genaamd cognitieve analytische therapie (CAT): mensen leren achter hun klachten hun denk- en ervaringswijzen kennen, hun valkuilen, dilemma’s en beperkingen, manier van omgaan met belangrijke anderen observeren: vervolgens is het doel deze in verband te brengen met hun psychologische ontwikkelingen en leren te veranderen. In relatietherapie ga ik uit van de systeem en communicatie theorie. Cliënten kunnen, eenmaal in therapie, hun eigen afspraken bij mij on-line maken (onder constructie)

Werken aan psychisch welzijn veronderstelt in mijn visie zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de mensen die zich bij ons aanmelden. Voor een effectieve behandeling is één van de belangrijkste voorwaarden dat het onderlinge contact in de werkrelatie goed is. Pas dan kan er echt samengewerkt worden in een passende en oplossingsgerichte behandeling. Dit betekent, waar mogelijk, van beide kanten een actieve opstelling. Ik hoop op en streef naar een optimale samenwerking tussen hulpverlener en hulpvrager. Aansluitend bij onze visie op werken aan welzijn, is wederzijds respect niet slechts een uitgangspunt, maar vooral een basisvoorwaarde.

Doelgroepen en probleemgebieden
Voornamelijk volwassenen, echtparen soms adolescenten en ouderen. Veel ervaring met angsten, depressies, relatieproblematiek, psychosomatische klachten, trauma’s, werkproblemen, persoonlijkheidsproblemen, identiteitsmoeilijkheden en eetstoornissen. Als mediator ben ik opgeleid in het helpen oplossen van conflicten.

Registraties
GZ-psycholoog (BIG 49038140825)
Psychotherapeut (BIG 69038140816)

Lidmaatschappen
Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP): eerstelijnpsycholoog, trainer
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP)
Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

KvK-nummers
73004316 (Psychotherapiepraktijk Wijsbek e.a.)
33302694 (Wijsbek/Verhoeven)

Neem contact op met Rob Wijsbek:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier