Vooropleiding
Psychologie opleiding in Amsterdam. Persoonlijkheidsleer en Klinische Psychologie. Werkte als psychologiedocent in de gezondheidszorg, als politiepsycholoog en als psychotherapie-onderzoeker alvorens de pscychotherapie-opleiding in 1991 af te ronden. Specialisaties psychoanalytische therapie en systeemtherapie. Werkzaam bij diverse Riaggs. Begon eigen groepspraktijk in 1990 in Hoofddorp.

Werkwijze
Ik hanteer een mengvorm tussen gedragstherapie en psychoanalytische therapie genaamd cognitieve analytische therapie (CAT): mensen leren achter hun klachten hun denk- en ervaringswijzen kennen, hun valkuilen, dilemma’s en beperkingen, manier van omgaan met belangrijke anderen observeren: vervolgens is het doel deze in verband te brengen met hun psychologische ontwikkelingen en leren te veranderen. In relatietherapie ga ik uit van de systeem en communicatie theorie. Cliënten kunnen, eenmaal in therapie, hun eigen afspraken bij mij on-line maken (onder constructie).

Doelgroepen en probleemgebieden
Voornamelijk volwassenen, echtparen soms adolescenten en ouderen. Veel ervaring met angsten, depressies, relatieproblematiek, psychosomatische klachten, trauma’s, werkproblemen, persoonlijkheidsproblemen, identiteitsmoeilijkheden en eetstoornissen. Als mediator ben ik opgeleid in het helpen oplossen van conflicten.

Registraties
BIG (gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut) NIP (eerstelijnpsycholoog, trainer NIP) NMI (mediator) LVVP, NVP, ROEP, Lid International association cognitieve behavior therapy.

Neem contact op met Rob Wijsbek:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier