Vooropleiding
Studie Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Opleiding tot psychotherapeut aan de RINO in Amsterdam. In het vak ben ik psychoanalytisch en systeemtheoretisch geschoold. Ik behandel met name adolescenten en volwassenen. Was werkzaam bij een praktijk voor psychotherapie in Amsterdam. Sinds 2015 in een eigen praktijk.

Werkwijze
Geeft individuele therapie op basis van psychoanalytische theorie. Deze gaat er vanuit dat veel van wat wij doen, denken en voelen, onbewust en op basis van vroege ervaringen gemotiveerd is. Doel van therapie is het bewust maken van deze motieven, meer inzicht verkrijgen in de eigen psychodynamiek en daardoor meer grip krijgen op actuele problemen.
Er wordt gebruik gemaakt van methoden die wetenschappelijk effectief gebleken zijn, zoals cognitieve gedragstherapie, metalliserende bevorderende technieken, narratieve therapie en affectphobia.

Probleemgebieden
Angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, psycho-somatische klachten, relatie- en werkconflicten waarbij individueel wordt gewerkt maar vanuit een systeemgeorienteerde benadering.

Registraties
BIG-registratie voor Psychotherapeut, LVVP.

Neem contact op met Anita Boots:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier