Achtergrond
In 2003 ben ik afgestudeerd in de richtingen klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Daarna heb ik de tweejarige opleiding Ouderbegeleiding/Behandeling van kinderen gedaan en vervolgens de opleiding tot psychotherapeut. Ik ben tevens opgeleid tot EMDR-therapeut en ben nu bezig met de afrondende fase tot senior schematherapeut.

Werkwijze
Ik werk met name vanuit de schematherapie, een vorm van inzichtgevende psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere klachten die al langer bestaan, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren.

Therapie is voor mij een gezamenlijk proces. Dit betekent dat we samen kijken aan welke klachten we werken en welke manier passend is voor jou. Dit betekent ook dat er van jouw kant voldoende motivatie en inzet verwacht wordt.

Doelgroep
Volwassenen en jongvolwassenen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten.

Registraties
Psychotherapeut (BIG: 69914611316)

Lidmaatschappen
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP)
Vereniging voor Schematherapie (VST)

KvK-nummer
66400627 (Psychotherapiepraktijk Oppenmeer)

Neem contact op met Linda Oppenmeer:

LET OP: Indien u zich wilt aanmelden voor nieuwe therapie, gebruik dan niet onderstaand formulier maar het aanmeldformulier